Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masajul la sâni, o tehnică care poate fi învățată

  • 24 April 2018

În situația unor factori nocivi în care trăim este vital să devenim constiente și să ne arătăm grija concretă pentru propriul corp, este vital să  ne cunoaștem sânii și să beneficiem de pe urma energiei lor.

Sânii sunt glande care promovează secretarea hormonilor. Masajul lor stimulează funcționarea glandei pineale și a timusului, determinînd secreția de oxitocină și prolactină, care produc senzatia de relaxare și calmitate. Țesutul sînilor este în strânsă legătură cu sistemul limfatic, a cărui bună functionare depinde, în mare parte, de circulație. Este de menționat că, stilul de viață, stresul, postura incorectă și factorii genetici sunt elemente care pot condiționa apariția afecțiunilor sânilor.  Așadar, sânii, ca și celelalte organe, au nevoi specifice.

Masajul sanilor este, deci, o practică simplă care îmbunătățește fluxul energiei către sâni și către întregul nostru sistem hormonal. Tot masajul sânilor este și o cale excelentă de a ne pune în mișcare energia sexuală.

Masajul sânilor este indicat și pentru mărirea acestora, dar și pentru a ameliora diverse simptome cu care toate femeile se confruntă: sensibilitate, umflare, durere premenstruală, noduli, disconfort la alăptare etc.

Efectele  masajului la sâni

- ameliorează disconfortul asociat cu menstruația;

- reduce numărul de chisturi și noduli;

- echilibrează nivelul hormonilor;

- ajută la mărirea sânilor și îi tonifiază;

- ridică considerabil sânii;

- reduce congestia limfatică;

- descongestionează ducturile lactice;

- crește fermitatea pielii și o întinerește;

- stimulează vindecarea.

Principalul beneficiu pe care îl comportă masajul la sâni este acela de a spori circulața sîngelui, fluidizînd astfel lichidul limfatic de la nivelul sânilor. Totodata, masajul sanilor sporeste oxigenarea țesutului,  curățindu-l de toxine.

Cum și cine poate realiza masajul la sâni.  Fiind o necesitate permnentă, masajul la sâni poate fi realizat în condiții de casă, în situația în care sânul nu preizntă careva afecțiuni. Dacă însă femeia se confruntă cu anumite afecțiuni ale sânului, este necesara adresarea la medic, sau la terapeutul visceral, aceștia fiind în măsură să realizeze o ședință de masaj cu scop terapeutic.

Masajul terapeutic al sânului, ca metodă alternativă de tratament poate fi studiat în cadrul cursurilor de masaj visceral, aceasta fiind o tehnică de tratament aliatorie a organelor interne.