Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Aromoterapia eficientă și rapidă!

  • 02 August 2017

 

Aromoterapia eficientă și rapidă

 

Uleiurile volatile pot fi utilizate atât extern, cât și intern. În continuare vom descrie modalitățile prin care acestea sunt administrate extern.

1.      INHALAȚIA este una din metodele cele mai simple și eficiente. Picurați 10 picături de ulei volatile pe un șervețel de hîrtie sau de pînză. Relaxați-vă și inspirați o perioadă cît mai lungă ce se degajă (20 – 30 min). Avantajul metodei constă în faptul că este accesibilă, este natural și-și păstrază efectul deplin (uleiul nu este distrus la temperatură). Dezavantajul: se evaporă rapid și nu este econom. Poate fi utilizată și pe parcursul nopții, așezând țesătura îmbibată cu ulei pe pernă ( în caz de nas înfundat, răceală, sinuzită etc. ). De asemenea, pot fi făcute inhalații tradiționale. În 100 ml de apă fierbinte turnați 10 picături de ulei volatile. Acoperiți-vă capul c-un prosop care să cuprindă și vasul de inhalare. Inspirați adânc ( pen as) până ce dispare mirosul uleiului. Procedura se face de 2-3 ori pe zi, în special în afecțiunile căilor respiratorii (răceli, sinusuri blocate, cefalee, tuse pentru amplificarea expectorației), tensiune arterial, dureri cervicale.

2.      LĂMPILE DE AROMOTERAPIE constituie o metodă tradițională de a inspira uleiuri volatile. Inhalarea se face într-un mod plăcut în timp ce vă puteți ocupa cu alte treburi. În 30- 50 ml de apă pe care o turnați în lampă adăugați 3-5 picături de ulei eteric.În partea de jos a lămpii se introduce o lumânare special ( în cutiuță de aluminiu) care arde câteva ore.

3.      BĂILE AROMATICE sunt eficiente în insomnie, afecțiuni muliculare, problem de circulație, tensiune arterial, tuse, răceală, cefalee, retenție de lichide în organism. Apa pentru baie trebuie să fie fierbinte. Se adaugă 10 picături de ulei volatile la jumătate de cadă de apă sau 15 picături la o cadă umplută de trei sferturi. Trebuie să stați în baie cel puțin 3 min.

 

4.      MASAJUL – se pregătește un amestec din 100 ml ulei (susan, muștar, măsline etc.) ți  40 picături de ulei volatile. Ulei de bază (recipientul) precum și uleiul volatile sau amestecul de uleiuri  volatile se aleg conform caracteristicilor constituționale ale persoanei și afecțiuni sau dereglări existente.