Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Aromoterapia și avantajele ei!

  • 03 August 2017

 

Aromoterapia și avantajele ei


 

Dintre toate modalitățile de utilizare a uleiurilor volatile, administrarea internă este cea mai eficientă, dar și cea mai puțin cunoscută și folosită. Iar dintre toate  mijloacele naturiste , aromoterapia administrată intern este cea mai eficientă în tratarea maladiilor infecțioase, dezechilibrărilor psihice și bolilor cauzate de stress. Această cale de însănătoșire se remarcă prin următoarele avantaje:

 

1.      RAPIDITATE. Este uneori mai rapidă decât tratamentul cu medicamente alopate.

 

2.      EFICIENȚĂ. Un gram de ulei volatile este extras din sute de grame de plantă, fiind un adevărat concentrate natural, efficient și în doze mici (câteva picături).

 

3.      ASIMILAȚIE. Uleiul volatile, deși este utilizat în cantități mici, este bine asimilat de către organism. Acționează rapid asupra aparatului digestiv și a căilor respiratorii.

 

4.      NU CREEAZĂ DEPENDENȚĂ.

 

5.      MICROORGANISMELE NU-ȘI POT CREEA REZISTENȚĂ LA ULEIURILE VOLATILE, din cauza complexității și variabilității compușilor conținuți de esențele volatile. Uleiurile eterice sunt antibiotic și antiseptic fără reacții adverse și își păstrează forța în cazul utilizării îndelungate și repetate, spre deosebire de antibioticele de sinteză, față de care bacteriile devin din ce în ce mai rezistente, iar reacțiile adverse tot mai nocive și mai frecvente.

 

Administrarea.


Metoda cea mai potrivită de ingerare a uleiului volatile este prin asociere cu mierea. Fiecare ulei eteric (în funcție de puterea sa de acțiune) se administrează începând cu două până la patru- cinci picături, într-o linguriță de miere, de trei ori pe zi, iar bolile cornice- de patru ori pe zi. În fazele acute ale unor boli ca astmul, bronșita, virozele grave, hemoragiile, etc. se administreazăla fiecare oră, câte o jumătate de doză. La copii sub zece ani și persoanelor mai fragile li se recomandă de asemenea câte o jumătate de doză. După trei săptămâni de administrare se face pauză o săptămână. În perioada de pauză se ia alt ulei sau amestec de uleiuri esențiale.

Precauții.


E important să ne asigurăm că uleiul volatile e natural și că nu a fost contrafăcut. Să nu se depășească doza și nici periodicitatea administrării.