Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Ce facem ca să menținem Ph-ul în sînge la referințele ideale?

  • 30 November -0001

 O să începem acest articol prin a vă spune că, s-a demonstrat științific  emoțiile și sentimentele negative acidifică sîngele și pot duce un dezechilibru în organizm.

Corpul fizic este format din 3 părți principale:Celulele și două lichide importante limfa și sîngele.Sîngele are rolul de a transporta vitamine și oxigen la țesuturi iar limfa are rolul de a transporta toxinele din corp la organele care răspund de detoxifierea corpului (pielea,ficat,rinichi) pentru a le scoate din corp.

Care este rolul Sistemului Limfatic în transportarea toxinelor?

Celulele noastre mereu au nevoie de hrană(prin sînge) și de detoxifiere (prin limfă). Limfa este un lichid mai vîscos ca sîngele și de fapt paradoxal este faptul că el este Staționar. Acest lucru ar veni ca o problemă ,dar corpul nostru are control asupra tuturor proceselor. Sîngele are un Sistem responsabil de punere în circulație (Inima) însă limfa nu are. De fapt Mușchii sunt cei care pornesc Limfa și anume prin mișcare. Toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere ,pielea și acesta le elimină foarte ușor atunci cînd avem o activitate alertă.Creierul nostru,pancreasul,ficatul,pielea și tot corpul nostru în unison e ''o grămadă de celule,,.

Ce reprezintă intoxicarea cronică?

Oboseala cronică reprezintă prezența permanentă a unei cantități mari de toxine în sînge. Ea se deosebește de oboseala fizică.                                            

Care este cauza intoxicării?

  • Digestia Proastă. Pentru un proces normal de digestie este nevoie de o funcție bună a ficatului, vizicii biliare și pancreasului. Dacă este stare de oboseală cronică în trup aceste 3 organe nu asigură cantitatea optimă de sucuri digestive în duaden.
  • Clinul alimentar semidigerat din duaden ajuns în intestinul subțire intră în contact cu flora  intestinală iar în consecință rezultă o cantitate mare de toxine.Toate aceste toxine prin vasele de sînge ajung în ficat.
  • Cantitatea mare de toxine nu poate fi procesată în totalitate de ficat. Filtrul hepatic și cel renal nu mai fac față acestei avalanșe de toxine slăbind toți parametrii funcționali inclusiv imunitatea.
  • 70% din corpul uman depinde de intestinul subțire, partea terminală numită Ilion. Atîta timp cît intestinul subțire va fi inflamat va fi și ficatul intoxicat.

Care este Ph-ul  normal în sînge?

Sîngele are un Ph de 7.35-7,45 așa a fost creat și așa trebuie să rămînă! În aproximativ 4 minute corpu nostru trebuie să ridice aceste valori indiferent de situație. Alimentația are o influență majoră în aciditatea sîngelui. Stiați că fructele și legumele consumate în stare crudă acidifică sîngele Cel mai Puțin.Aceleași legume ,însă, gătite indur o aciditate mai mare săngelui nostru, iar preparate altfel decît prin fierbere și coacere,îl acidifică și mai mult.

Proteina animală induce o aciditate și mai mare. Alimentele superprocesate și rafinate (bomboane,sucuri acidilate,cafea) induc sîngelui o aciditate extrem de mare.

Cum spuneam mai sus singele are la dispoziție 4 min ca să ajungă la un Ph 7,35, dacă are puțină aciditate de neutralizat,acesta va folosi baze din corpul nostru (calciu și magneziu luate direct din dinți). aceasta ducînd la slăbirea densității osoase. Apare o problemă atunci cînd aciditatea este extrem de mare și corpul nu mai poate în timp să ridice aciditatea. Sîngele ca să rămînă alcalin este nevoit să arunce toată aciditatea pe celule.