Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Cele mai puternice remedii de vindecare naturală!

  • 01 August 2017

 

Forța de vindecare


 

  •      Nu există remedii mai puternice, mai sigure, mai rapide, decât cele ale naturii, deoarece omul provine din natură, este trup și suflet din acesta. Ce poate fi mai eficient decât blândețea și dragostea unei mame, decât credința ei nezdruncinată în vindecare? Însănătoșirea deplină înseamnă redobîndirea înțelepciunii, armoniei, frumuseții, credinței liniștii sufletești și nu doar înlăturarea manifestărilor clinice ale bolii.

 

  •      Posibilitățile naturii de a reda sănătatea sunt multiple, fiecare dintre ele având o forță proprie. Eficiența este obținută prin alegerea și aplicarea lor corectă, prin preserverență etc. Toate darurile pe care ni le oferă natura sunt studiate și aplicate în practică de medicina naturistă.

Iată câteva dintre ele:


 

ALIMENTAȚIA- ca mijloc de vindecare (dar și profilaxie) trebuie să fie cât mai pură și naturală, adecvată aspectelor fizice, fiziologice și psiho- mentale ale ființei, aleasă în funcție de boală și chiar de anotimp.

 

METODE SIMPLE ȘI ACCESIBILE DE PURIFICARE- luând în considerare faptul că orice organism bolnav conține toxine atât fizice, cât și spirituale (modul de gândire și atitudinea incorect ce duce la apariția bolii).

FITOTERAPIA – utilizarea plantelor, fiecare dintre ele fiind o ființă aparte , vie și cu varii posibilități în alinarea și eliminarea suferinței. Alegerea unei plante sau a unui amestec de plante se face conform naturii omului, afecțiunii, naturii plantei. Acțiunea presupune măiestrie aparte de care depinde durata, calitatea și eficiența tratamentului.

CROMOTERAPIE- utilizarea adecvată a culorilor. Fiecare culoare are inteligența și forța sa curativă. Astfel, o răceală poate fi vindecată cu ajutorul plantelor, dar și cu nuanțe cromatice calde: galben, portocaliu, roșu. Hipertensiunea arterial, ulcerul, gastric sau duodenal necesită culori reci: verde, albastru, violet etc.

MELOTERAPIA ( terapia cu muzică)- fiecare sunet sau melodie ne influențează într-un mod anume. De ex: sunetele din natură sau cele care le imite pe acestea pot fi utilizate în hipertensiune, afecțiuni ale sistemului nervos, boli de piele. Ritmurile mai dinamice sunt binevenite în obezitate, unele forme de alergie, rheumatism.

AROMOTERAPIA – utilizarea uleiurilor volatile  (naturale) atât intern, cât și extern (cu mare precauție, pentru că sunt puternice și necesită cunoașterea și respectarea modului de administrare).

PSIHOTERAPIA – determinarea cauzel bolii la nivel de gîndire, atitudine, conștientizarea și corectarea abaterilor de la acest nivel.

 

TERAPIA CU VOCALE. Fiecare vocală rostită acționează benefic asupra unei zone corporale, unui system de organe sau organ în parte. Cercetările științifice au demonstrate că afecțiunile glandei tiroide ( care sunt atât de frecvente în R.Moldova) pot fi vindicate utilizând o anumită vocală.

 

RUGĂCIUNEA. Fără aceasta nici o metodă de tratament nu poate avea efectul dorit. În orice process de vindecare cel mai prețios factor este revărsarea grației divine asupra celor suferinzi, dar și asupra celor care îl susțin.

UTILIZAREA RITMURILOR NATURII. Armonia există datorită ritmurilor naturali, de aceea însănătoșirea trebuie privită ca reintegrare în natură, în armonia ei, în ritmurile sale înțelepte. Sunt ore în care e bine să luăm masa, să domim, să lucrăm fizic sau mental, sunt ore în care și natura face aceleași lucruri.