Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Cum să scapi de stres cu ajutorul masajului !!!

  • 20 December 2016

Afla cum să scapi de stres cu ajutorul masajului profesional !

 

Specialiștii ne atrag atenția cum trebuie să observăm dacă corpul nostru se află în tensiune şi de ce este important ca la o perioadă de două-trei ori pe  luna să mergem la proceduri de masaj.

 

Simptomele că avem un corp obosit şi că avem nevoie de puţină relaxare sunt următoarele:

– Dispoziție proastă și stări deprimante.                               

– Lipsa poftei de mîncare.

– Lipsa apetitului sexual.

– Creșterea tensiunii arteriale.

– Senzații de oboseală de la primele ore ale zilei.

– Constipație.

–  Dependența de calmante.                                                   

„Organismul nostru este afectat direct de stres, simţit de noi toţi practic în fiecare zi. Reacţia musculaturii este de a se „strânge” iar respiraţia este redusă în aceste condiţii. Dacă ar fi să definim stresul, atunci ar fi: toate modificările nespecifice ce apar ca urmare a unor solicitări mici de lungă durată sau puternice şi de scurtă durată. Stresul este inevitabil în viaţa noastră fiind un principal dăunător, având un efect secundar fizic şi emoţional”, spun specialiștii.

Cum afectează stresul funcționalitatea organelor?

Relaţia dintre stres şi boală este un punct de interes pentru toţi cei preocupaţi de menţinerea sănătăţii. Stresul determină eliberarea de hormoni, ce crează diminuarea circulaţiei sângelui. Afectată de stres, inima lucrează mai greu, respiraţia devine mai rapidă şi superficială, iar digestia se încetineşte. 80% din boli sunt legate de stres, din acest motiv terapia calmantă şi relaxantă prin masaj poate ajuta contracarâd toate aceste efecte negativ.            

                                                            

Organele interne am putea s-ă le asociem cu niște sportivi care predau ștafeta unul altuia, adică consecutivitatea îmbolnăvirii sistemelor nu este întîmplătoare. Mai întîi apare starea de încordare permanenta și stres, apoi cefalee și lipsa poftei de viață ca într-un final să fiți dependenți de pastile

 

 

De ce medicii pe lînga pastile prescriu și ședințe de masaj?

Alimentele să vă fie medicamente și medicamentele să vă fie alimente!!!!!!!

Masajul ajută la stimularea circulaţiei sanguine, a activităţii musculare, elimină stresul şi oboseala, ajutând astfel la refacerea energiei organismului.

„Deşi este de preferat masajul în saloanele specializate, nici cel de acasă nu trebuie să fie neglijat, fiind o experienţă relaxantă, ale cărei atingeri provoacă schimbări fizice, emoţionale, dar şi sensibilitate pentru întregul corp.”

 

Masajul regulat tratează foarte multe probleme. Pe lângă faptul că relaxează în totalitate corpul, acesta stimulează creşterea în înălţime, scapă de celulită, tonifiază corpul.

Fie că optaţi pentru un masaj general sau doar a unei părţi ale corpului,veţi fi scutiţi de oboseală, iar funcţionalitatea pentru a îndeplini munca propusă, va fi la cel mai înalt nivel. Starea de spirit pozitivă şi mobilitatea pentru a îndeplini toate scopurile propuse, vor fi dovada eficacităţii acestor proceduri minunate. Mai mult de atât, masajul este o bună metodă de prevenire a unui şir de boli la nivel psihologic.

Masajul are efecte benefice şi asupra sistemului cardiovascular, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, elimină efectul de stagnare, îmbunătăţeşte lucrul inimii, precum are şi un impact semnificativ în ceea ce priveşte sistemul nervos central şi periferic, sistemul musculo-scheletic şi, nu în ultimul rând, sporeşte metabolismul.

Ai grijă de sănătatea ta pentru că ea este cel mai scump dar.