Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Cum trebuie să fie un maseur bun

  • 26 July 2018

Profesiunea de maseur, ca și oricare altă îndeletnicire orientată spre rezultat, presupune o serie de aptitudini pe care trebuie să le aibă acesta. Totodată, aptitudinile naturale ale viitorului maseur trebuiesc susținute și de stăpînirea cu desăvîrșire a tehnicilor și metodelor de masaj.

Astfel, un maseur bun trebuie să fie, întîi de toate sănătos și rezistent la oboseală și cu abilitate  în mîini. Înălțimea maseurului profesionist trebuie să fie medie sau peste medie. El trebuie să aibă o capacitate bună de adaptare în diferite situații, de a doza efortul și de a rezista la o muncă monotonă pentru o perioadă îndelungată.  

Pentru că nu este exclusă o activitate mai prelungită pe parcursul unei zile de muncă, maseurul profesionist trebuie să aibă o pregătire fizică bună, să acționeze neforțat, fără grabă și fără multă risipă de energie. El va avea grijă să facă mici pause după fiecare subiect sau ședință de masaj. Asta îi va permite o revigorare în scopul eliminării riscului de extenuare fizică. Buna funcționare a organelor este absolut obligatorie pentru un maseur, în special a organelor sistemului respirator și cardiovascular. Acest lucru trebuie însoțit și de exerciții pentru controlarea respirației, dar și de capacitatea dobîndită de a transforma forța aplicată în îndeminare.

Auzul fin, vederea bună și un impecapil simț al pipăitului sunt calități de neînlocuit pentru orice masseur bun. Pielea de pe palme trebuie să fie moale și uscată, palmele de mărime potrivită, îngrijite și calde. Maseurul va avea grijă să păstreze catifelatea palmelor prin evitarea muncilor fizice grele și de durată.

Pe de altă parte, obezitatea, musculatura slab dezvoltată sau în exces nu sunt potrivite pentru un specialist în domeniul masajului. Bolile cornice ale tegumentului, anumite disfuncții motorii, transpirația exagerată a palmelor, de asemenea, sunt contraindicate pentru maseur.

Curățenia corpului și a îmbrăcămintei sunt primul lucru de care trebuie să se îngrijească orice maseur. Evitarea machiajului strident, a parfumurilor înțepătoare, a mirosului provocat de consumul de alcool sau tutun sunt în folosul maseurului.

De asemenea, maseurul va avea grijă ca relațiile dintre el și client să fie bazate pe discreție, tact și conștienciozitate.