Blog


Informatie utila despre lumea masajului

De ce trebuie să așezi organele, după sarcină?

  • 08 November 2016

Va-ți dat vreodata intrebarea ce se întîmpla cu organele  femeii în timpul sarcinii?

În mod concret, fiecare femeie reacționează diferit la efectele unei sarcini și respectiv unei nașteri. Nașterea naturală dar și cezariana implică un efect colosal suportat de organizm iar recuperarea după naștere este foarte importantă.

În perioada sarcinii au loc moficări majore în organizm, se schimbă fondu hormonal se poate mări focul digestiv și asta deoarece fătul are în permanență nevoie de substanțe nutritive pentru creștere și dezvoltare. Un alt aspect care ne atrage atenția ar fi rinichii. Trebuie de atras o atenție deosebită acestui organ pentru că de el depinde eliminarea urinei din corp. Atunci cînd sunt rețineri de apă în organizm la gravidă pot apărea dureri de rinichi și inevitabil deoarece rinichii au meridian pe membrele inferioare provoacă durerea și inflamarea picioarelor. De știut de asemenea că orice infecție renală din timpul sarcinii poate infecta și fătul rapid în perioada gravidității, de asemenea și infecțiile genitale. În timpul sarcinii oricît de organizați nu am fi se pot întîmpla lucruri imprevizibile, iar, orice greșeală poate avea consecințe foarte grave.

Cum se manifestă aceste modificări și ce dureri acuză femeile?

Durerea ascuțită în porțiunea inferioară a spatelui poate apărea la gravidă dacă coccisul a fost deplasat și asta se întîmplă la 10% din femei. De aceea se recomandă ca recuperarea să se înceapă treptat după naștere pentru a nu se agrava problema. în acest caz se recomandă de efectuat masaj la spate și paralel de aplicat terapia viscerală pentru a aranja coccicul la loc și aici o să întrebați de ce terapia viscerală? Deoarece durerile în zona lombară pot apărea din cauza disfuncțiilor la organele interne. Automat dacă a avut loc o deplasare a coccisului rinichii au de suferit, ducînd la lăsarea lor, dereglîndu-se funcția vitală și apar durerile în zona lombară și desigur a durerilor din timpul menstrației pentru că dacă se dereglează fucția rinichilor treptat se dereglează funcția ovarului stîng, a celui drept apoi a vizicii urinare ca într-un final uterul să fie și el deplasat fiind prea relaxat sau prea spazmat. În timpul sarcinii, greutatea uterului crește de 20-30 ori, odată cu mărirea dimensiunii sale împingîndu-se în jos vizica urinară. În plus mușchii și ligamentele care susțin în mod normal organele reproductoare și digestive devin după naștere mai slăbite sub efectul hormonului relaxina. Oricît de mult nu ar face femeia pregătire de sarcină planșeul pelvian își va pierde 50% din tonus. Atunci cînd copilul se împinge se pot produce eventuale rupturi sau epizotomii iar asta adaugă o tensiune suplimentară acestei zone, dacă mușchii nu își dobîndesc tonusul, sfincterele nu vor funcționa la capacitate maximă iar asta poate provoca scurgeri urinare și chiar anale. Știați că hormonul relaxina produs în sarcină este prezent în corp pînă la 5 luni după. De aceea majoritatea femeilor acuză dureri de spate și articulații.

În ce mod are loc recuperarea după naștere?

Pentru o recuperarea eficientă se indică ca mama să aibă o alimentație cît mai rațională paralel cu sportul și masajul (individual ) deoarece atunci cînd se efectuează masajul are loc eliminarea toxinelor din corpul mamei ducînd la apariția colicilor la bebeluș, Dacă copilul nu are simptome negative se recomandă masajul.

Masajul se recomandă de executat dupa 40 de zile de la naștere și se efectuează 10 sesiuni sau poate și mai multe în funcție de gravitatea problemei. Se lucrează bine organele interne , se masează foarte bine pînă ce dispare spazmul si durerea. Efectul masajului constă in pornirea circulației sanguine, alimentarea organelor cu substanțe nutritive și oxigen și nu în ultimul rînd scoaterea spasmelor din țesut.

 

Contraindicațiile în această terapie ar fi:

-Dureri cronice în zona lombară.

-Febră sau pneumonie.

-Unele afecțiuni cronice ale organelor interne.

 

 

Care sunt beneficiile masajului visceral?

-Permite ameliorarea în diverse boli ,calmează unele dureri și simptome.

-Elimină produșii toxici de metabolizm.

-Eliberează tensiunea musculară.

-Restabilirea funcțiilor organelor propriu-zise.

-Creșterea circulației sanguine și limfatice.

-Se micșorează diametrul abdomenului.

-Restabilirea secreției hormonale.

-Diminuarea durerilor menstruale și micșorarea timpului.

 

La noi în salon poți beneficia de o consultație gratis ,pentru a determina care este cauza durerilor dumnevoastră și de a ameliora respectiv simptomele

Vă așteptăm la noi.

 
Dacă aveți întrebări puteți să le scrieți mai jos și noi vă vom răspunde cu plăcere!