Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masajul visceral: indicații și contraindicații

  • 30 December 2015

”70% din patologia umană poate fi rezolvată tratând organele interne”

A.T.Ogulov

Masajul visceral sau abdominal stimulează circulația sangvină și limfatică în organism și face posibilă eliminarea patologiilor organelor interne. Din moment ce cauzele cele mai frecvente ale patologiilor sunt stazele venoase și limfatice în organele interne sau în spațiul periorganic, masajul visceral reprezintă de multe ori singura terapie eficientă. În timpul tratamentului, specialistul realizează o presiune dozată asupra organelor afectate în conformitate cu regulile și tehnicile specifice terapiei.

Masajul visceral face posibile eliminarea stazei venoase și limfatice în organe și spațiile dintre acestea. Totodată, acțiunea asupra organelor interne și a spațiilor dintre acestea urmărește repoziționarea corectă a organelor. Astfel, terapia manuală viscerală conduce la normalizarea funcțiilor organelor interne și redresarea întregului organism, fără utilizarea medicamentelor sau cu reducerea consumului de medicamente.

Demn de menționat este și faptul că masajul visceral, implicit aplicarea presiunii în regiunea abdomenului, îmbunătățește circulația sângelui și a limfei nu doar în abdomen, ci la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul toracelui, capului, mâinilor și picioarelor.

 

Indicații pentru masajul visceralMasajul visceral devine o terapie tot mai frecvent utilizată în profilaxia și tratamentul multor patologii considerate cronice în medicina secolului XXI. Astfel, masajul visceral este indicat în tratamentul complex al următoarelor sub-sisteme și patologii conexe:

  • - Sistemul Digestiv – deschinezie biliară, colecistita, pancreatita, gastrita, ulcerul gastric și duodenal, steotoza hepatică și hepatite virale, colita, constipația cronică, hemoroizi etc.
  • - Sistemul Endocrin – diabetul zaharat de tip II, boli ale glandei tiroide, boli ale glandelor suprarenale, obezitatea endocrină etc.
  • - Sistemul Cardiovascular – cardiopatia ischemică, afecțiuni cerebrovasculare, hipertensiunea arterială, boli arteriale periferice etc.
  • - Sistemul Urogenital – boli ale rinichilor și căilor urinare, boli ale aparatului genital feminin, boli ale aparatului genital masculin.
  • - Aparatul Locomotor – boli ale coloanei vertebrale și articulațiilor, implicit tratamentul artritei.

 

Contraindicații pentru masajul visceralMasajul visceral este o terapie care a demonstrat o mare eficiență în tratamentul diferitor patologii, în mod special în tratamentul afecțiunilor organelor interne. Există foarte puține contraindicații și precauții cunoscute pentru masajul visceral, printre care:

  • - Tumorile maligne – bolile oncologice nu sunt tratate nemijlocit prin intermediul masajului visceral.
  • - Ileusul – obstrucția intestinală acută.
  • - Răni deschise ale pielii.

 

 
Dacă aveți întrebări puteți să le scrieți mai jos și noi vă vom răspunde cu plăcere!