Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Efectele masajului visceral la organele genitale:

  • 19 October 2017

 

Când observi tulburări ale menstruaţiei însoţite de dureri mari apărute brusc în zona abdominală, de urinări frecvente, ameţeli şi slăbiciune în tot corpul, este bine să mergi la medic.

Poate fi vorba de chisturi ovariene. Acestea sunt săculeţi cu lichid care apar pe ovare în urma procesului de formare şi de expulzare a ovululelor. Din fericire, cele mai multe chisturi dispar de la sine.

Totuşi, rareori se pot mări foarte mult şi trebuie operate. Pentru asta, este necesar să fie atent urmărite prin controale medicale, altfel pot apăsa pe organele din jur sau se pot rupe, declanşând hemoragii.

1. Dieta

2. Odihna.

3. Sport

4. Vitamine

5. Remedii naturale

 Ceaiurile din plante ghimbir, menta si musetel.

6. Pilule contraceptive

7. Baia fierbinte.

8. Masajul Visceral

Sunt unele din primele metode care ai putea să le faci chiar acum:

 

Ce ascund durerile menstruale?Banalele dureri menstruale pot ascunde uneori afecţiuni ginecologice grave. Iată un motiv serios să ceri sfatul medicului dacă disconfortul se prelungeşte mai mult de două zile.

Aproape jumătate din femeile tinere resimt durere în timpul ciclului menstrual (dismenoree), iar 15% suferă de dureri severe. De obicei, simptomele sunt uşoare şi pot apărea la câteva ore după începutul menstruaţiei.

Durerile puternice, care împiedică activităţile cotidiene şi o ţintuiesc pe femeie la pat, trebuie investigate de medicul ginecolog. Antiinflamatoarele uşoare (ketoprofen, ibuprofen, paracetamol) le pot calma, dar ce te faci dacă acest simptom ascunde de fapt afecţiuni mai grave?

• Endometrioză

• Afecţiune inflamatorie pelvină

• Fibrom uterin

• Chisturi ovariene

 

• Dacă vă doare capul, burta, aveţi senzaţie de greaţă, dureri de spate, transpiraţi mai mult şi nu puteţi dormi noaptea, dar durerile sunt de o severitate moderată, nu este cazul să vă îngrijoraţi.

• În total, la aproximativ 80% dintre femeile cu dismenoree (menstruaţie însoţită de dureri), debutul este în primii trei ani de la apariţia ciclului. Durerile încep să scadă în intensitate odată cu îna - intarea în vârstă şi, uneori, dispar după prima sarcină, datorită unor modificări hormonale care intervin în organism.

 

SOLUŢII NATURALE Odihna şi alimentaţia ameliorează simptomele

• Medicii atrag atenţia că nu doar medicamentele sunt importante pentru a calma durerile menstruale, ci şi modificarea stilului de viaţă.

„Femeile care trec prin astfel de neplăceri trebuie să se odihnească, să mănânce echilibrat, să facă efort fizic moderat şi să renunţe la fumat, dacă se poate“. Toate acestea pot ajuta la reducerea severităţii simptomelor din timpul ciclului menstrual. Din regimul alimentar este bine să nu lipsească fructele, legumele şi cerealele.

• Alte măsuri complementare sunt reducerea consumului de cafea, administrarea de calciu şi magneziu, băile călduţe şi aplicarea de comprese calde.

• Masajul Visceral a oganelor interne de a semenea este una din cea mai buna metoda ne medicamentoasa de a scapa de probleme ginecologice definitive.

Efectele masajului visceral la organele genitale:• Elibereaza spazmele tesuturilor din jurul organelor genitale chiar si a peretii proprii a organelor genitale.

• Elibereaza stagnarile de singe si limfa in jurul organelor si in organul propriu.

• Elimena durerile menstruale.

• Normalizeaza calendarul ciclului dupa luna plina.

• Pregateste organele pentru sarcina.

 • Elimina durerile din timpul actului sexual.

• Normalizeaza libidoul.

• Normalizeaza mucoasa peretilor interni.

• Prolapsul genital

Prolapsul genital se manifesta prin senzatie de greutate in portiunea inferioara a abdomenului, de coborare a organelor si dureri lombare. Se intalnesc mai multe stadii ale prolapsului. In primul stadiu, colul uterin coboara in vagin in timpul unui efort, dar isi reia pozitia normala cu usurinta. In stadiul al doilea, dupa efort sau ortostatism prelungit, colul iese prin vulva, dar urca inapoi la disparitia efortului. Vulva poate fi uneori tumefiata. In cazurile avansate, uterul este permanent vizibil in afara vaginului. Uneori, pot sa apara incontinenta urinara, dificultati la urinat sau la defecatie, aspecte ce traduc prezenta concomitenta a unui prolaps vezical, uretral sau rectal.

Cauze


In mod normal, uterul este mentinut in micul bazin de ligamente. Intinderea acestora este cauza cea mai frecventa a prolapsului. Ea poate fi consecutiva unei nasteri (nasterea unui fat voluminos, nastere prea rapida, precipitata sau care produce rupturi perineale, nasteri multiple). O femeie al carei uter este inclinat spre inapoi (retroversie uterina) si nu spre inainte este mai expusa prolapsului. Prolapsul genital se observa cel mai frecvent la femeile de varsta medie, care au mai multi copii, dar se poate intalni si la femeile fara copii si la cele varstnice. Era mai frecvent in trecut, cand femeile aveau mai multi copii, iar starea lor generala nu era atat de buna ca in prezent. Obezitatea agraveaza prolapsul.