Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Lanțul îmbolnăvirii organelor interne

  • 23 October 2015

Metodologia dezvoltată de către Profesorul A.Ogulov și echipa de terapeuți viscerali din spațiul post-sovietic, echipă care devine mai mare cu fiecare an, presupune înainte de toate o diagnosticare originală a patologiilor organelor interne – lanțul îmbolnăvirii organelor interne.

Astfel, lanțul îmbolnăvirii organelor interne este definit prin cele două cercuri patologice (Cercul A și Cercul B) conectate la sistemul nervos al omului.

Primul cerc patologic, conform lanțului de dezvoltare a patologiilor organelor interne, denotă că tulburările funcționale ale vezicii biliare conduc la disfuncții ale întregului sistem digestiv și ale întregului organism.

Vezica biliară este ”creierul digestiei” sau în cuvintele profesorului A.Ogulov vezica biliară este ”dirijorul orchestrei”.  Fără un ”dirijor” capabil și funcțional (vezica biliară), se va instala un haos în procesul digestiei și de aici în funcționalitatea întregului organism.

Vedeți în figura de mai jos cum de la ficat și pancreas pornesc câte o ”țeavă” (canale) spre duoden, iar aceste țevi se unesc în peretele duodenului. La ieșirea din aceste două țevi există un ”robinet” comun (numit în medicină sfincterul Oddi) și papila duodenală mare. Vezica biliară, situată sub ficat, este ”magazia” în care se depozitează sucul biliar. Printr-o ”țeavă” mai subțire (canalul cistic) se unește cu țeava mai groasă (coledocul sau canalul biliar comun) care leagă ficatul de duoden.

Prin urmare, cu cât sunt mai accentuate tulburările funcționale ale vezicii biliare cu atât mai departe și mai profund va ajunge procesul patologic în lanțul de organe. Cu timpul, tulburările patologice ale vezicii biliare afectează ficatul, pancreasul, intestinul subțire, intestinul gros etc. Marea majoritate a pacienților (cca 75%) dezvoltă patologii ale organelor interne conform ordinii stabilite în primul cerc patologic.

Al doilea cerc patologic, fie că se dezvoltă independent sau este o continuare a primului cerc, începe de la rinichiul stâng și drept, după care se extinde la uretere, vezica urinară, organele genitale etc.

 

 
Dacă aveți întrebări puteți să le scrieți mai jos și noi vă vom răspunde cu plăcere!