Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masaj Ayurvedic

  • 19 April 2017

Masajul Ayurvedic – atingerea care energizează și revitalizează

În orice perioadă a anului, organismul tău are nevoie de o îngrijire atentă pentru ca să poată face față activităților zilnice, fie fizice, fie intelectuale. Dar, uneori vitalitatea acestuia este perturbată, scade productivitatea și capacitatea de concentrare, ca urmare, se instalează oboseala și apar diverse boli: durerea cervicală și dorsală, precum și problemele de natură digestivă și imunitatară, și, chiar reumatismul sau paralizia. Pentru a preveni aceste momente, organismul trebuie îngrijit la timp.

În acest sens, Masajul Ayurvedic este un tonic perfect pentru organism, deoarece ajută la echilibrarea câmpurilor energetice. Prin urmare, doar după o singură şedinţă, te vei simţi deja plin de energie şi vei avea mai multă poftă de viaţă, plus la toate vei preveni apariția altor boli grave.


 

Beneficiile Masajului Ayurvedic:

-Ajută la înlăturarea tensiunii musculare

-Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

-Redă mobilitatea articulaţiilor înţepenite

-Favorizează eliminarea toxinelor

-Atenuează durerea cervicală și dorsală

-Revigorează organismul

-Combate starea de oboseală

-Facilitează circularea energiilor


Cum se realizează o şedinţă de Masaj Ayurvedic:

Tehnicile de masaj ayurvedic sunt practicate în terapii individualizate, în funcție de tipul de dosha („ceea ce are tendinţa de a ieşi repede din echilibru”) al fiecărei persoane. Principalele tehnici folosite în masajul ayurvedic sunt palparea și presiunea. Maseurul va începe cu tâmplele şi se va încheia cu tălpile. Presiunea manevrelor va fi ajustată în funcţie de nevoile tale specifice, cu uleiuri de mentă, lavandă, migdale sau susan. La final, are loc o cură de rehidratare, care se face cu ajutorul ceaiurilor speciale şi al apei.


Tipuri de Masaj Ayurvedic

Există mai multe abordări în masajul ayurvedic, pornind de la masajul capului până la masaj complet al corpului.

  • Abhyanga – masaj cu ulei pe întreg corpul

  • Shirodhara - masajul frunții cu ulei

  • Kansu – masajul tălpii cu o bilă

  • Pizzichili – masaj ce constă în aplicarea pe punctele energetice a unei bocceluțe din tifon îmbibate cu ulei

  • Chavutti Thimural – masajul cu piciorul cu ulei vărsat pe corpul pacientului întins pe burtă.

  • Udvartana – masajul cu făină și alune pisate


Atenție! Masajul Ayurvedic este contraindicat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de cancer sau alte probleme grave de sănătate.

Fă-ti timp pentru tine și înscrie-te acum la o cură de masaj Ayurvedic oferit de Spa Therapy, pentru că mintea și corpul au nevoie de un echilibru sănătos!