Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masajul cu miere de albine

  • 25 April 2018

Încă din cele mai vechi timpuri, masajul cu miere era prezent în culturile asiatice, folosit cu scop de relaxare și tratament în diferite afecțiuni. Avînd un conținut bogat de vitamine, enzime și substanțe minerale și antibacteriene, mierea de albine este un remediu perfect atît pentru piele, cât și pentru întregul organism.

Avînd doar două contraindicații de bază: pilozitate excesivă și predispunerea alergică la miere, acest tip de masaj este recomandat deopotrivă pentru:

- îmbunătățirea tonusului muscular;

- curățarea pielii;

- eliminarea celulitei;

- îmbunătățirea circulației sanguine;

- atenuarea efectelor reumatismului;

- scoaterea toxinelor din piele și înlocuirea acestora cu substanțe active din miere;

- stimularea drenajului limfatic;

- întărirea sistemului imunitar;

- oboseala fizică și psihică

Contribuind la îmbunătățirea nutriției organelor interne și a țesuturilor, masajul cu miere crește rapid circulația sângelui în straturile profunde ale pielii și mușchilor. Datorită faptului că mierea are proprietatea de a absorbi rapid și de a elimina toxinele din organism, masajul cu miere este folosit eficient în creșterea circulației limfei, mai ales cînd se urmărește curățarea organismului de toxine după o folosire îndelungată a aditivilor chimici, medicamente, nicotină, sau alți factori similari.

De altfel, folosirea mierii în masaj are și scop estetic, aceasta hrănind pielea, curățînd-o de celule moarte, dar și golind glandele sebacee și sudoripare de deșeurile acumulate la nivelul lor. Fiind aplicat sistematic, masajul cu miere poate da rezultate notabile și în reducerea greutății și eliminarea celulitei.

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat eficacitatea masajului cu miere, accentuînd că această tehnică dezvoltă o circulație celulară a sîngelui cu o viteză capabilă să distrugă o celulă canceroasă. Anume acestui fapt se datorează starea de bine a pacienților după o ședință de masaj cu miere ,,celulele alimentează intensiv toate organele, iar unui organ nu-i trebuie altceva decît să fie alimentat corect din punct de vedere  celular și să fie oxigenat cum trebuie. Recomand ca un asemenea masaj să se facă în zona cervicală pentru pacienții stresați și obosiți, aceștia avînd o continuă lipsă de oxigenare a creierului. Va apărea imediat starea de relaxare, de liniște și pacientul, care poate nu a dormit luni de zile, va dormi ca un nou-născut,, - afirmă dna dr. Iulia Postolachi. De asemenea, studiile vorbesc despre o scadere a riscului de maladii cardio-vasculare printre persoanele care beneficiază de o ședință de masaj cu miere macar o dată în lună.

Vom menționa că procedura este percepută de fiecare pacient în mod individual, de cineva - cu mici senzații de durere, de altcineva – chiar plăcut. Indiferent de acest lucru, senzația finală este una foarte plăcută, revigorantă și mai ales, benefică organismului.

Masajul cu miere este recomandat a fi realizat cu o periodicitate de 1 procedură la 2-3 zile, pînă la 10 ședințe.