Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masajul ne poate scăpa de bisturiu?

  • 30 November -0001

 

Chinezul spune că boala este acumulare de energie negativă într-un anumit punct.

Astăzi pe plan mondial orice boală este tratată prin metode nesîngerînde prin fizioterapie, giminastica medicală și masajul ar fi soluțiile ideale și cele mai eficiente pentru înlăturarea durerilor și pentru relaxarea mușchilor în sine.

 Fibra musculară fiind spasmată ''se scurtează,, iar vasele sanguine se îngustează și nu are loc alimentarea țesutului cu substanțe nutritive. Drept urmare are loc compresia nervului persoana acuzînd senzații neplăcute. Traumatismele sunt cauzele principale ale compresiei nervoase , deformarea articulațiilor sau a zonelor corporale unde sunt centri foarte importanți și apare senzația de arsură și amorțire.

 

Compresia nervoasă poate s-ă apară cînd nervul este prins între țesuturi precum .

-Ligamentele.                                                                            

-Tendoanele.

-Oasele.

În ce caz masajul ne-ar putea scăpa de bisturiu de fapt?

Dacă este să vorbim despre o hernie de disc , scolioza, spondiloza și discopatie .Se abordează terapii personalizate care presupune decompresie și mobilizare vertebrală, hidratarea discului vertebral și desigur kinetoterapie.

Mai întîi trebuie mobilizare vertebrală prin care se deblochează segmentele discovertebrale, redresarea microcirculației , ulterior se reduc spasmele musculare și se corectează ținuta . Orice hernie de disc care are un stadiu incipient se poate de tratat prin masaj astfel încît acel nucleu pulpos s-ă se absoarbă, evitîndu-se procesul de compresie nervoasă.

Efectele masajului le ve-ți începe a simți după a doua ședință, v-a începe a dispărea mai întîi starea de încordare, durerile de cap , ca mai apoi să simțiți o ușurare totală.

De ce apar durerile de spate ?

Zilnic avem mișcări pe care le repetăm și care implică solicitări suplimentare a articulațiilor și musculatura spatelui acestea involuntar duc la apariția durerilor de spate, ceafă, ,dorsale și chiar lombare. Cel mai des la aceste dureri sunt predispuse persoanele sedentare dar Stiați că nici sportivii nu sunt scutiți de ele, ba mai mult durerile apar dacă se face sport , mușchii nefiind suficient încălziți. Durerea cervicală care este acompaniată de alte simptome cum ar fi amorțeala care coboară pe braț, dificultăți respiratorii, rigiditatea gîtului poate fi un semn unei afecțiuni grave care trebuie evaluată.

Durerea Cervicală este datorată stresului, poziției incorecte avînd loc compresia nervului, poate duce la furnicături și amorțeală apărute la ambele brațe. Stiați că persoana rigidă , simte tensiuni în tot corpul și în special în zona gîtului, precum și în părțile flexibile ale corpului(glezne, genunchi, șolduri, coate) adesea aceștia pot suferi și de crampe.

 

 

 

 

 

 

 

Din punct de vedere psihosomatic problemele cu gîtul survin atunci cînd este vorba despre o încăpățînare , supărare , emoții foarte puternice. Aceste persoane nu doresc să privească o problemă din mai multe puncte de vedere. O altă idee foarte interesantă și dovedită este că fiecare problemă din viața personală coincide cu problemele de sănătate.

Care sunt simptomele?

-Amețeală.

-Febră.

-Cefalee.

-Tulburări de somn.

-Dureri și furnicături la nivelul umărului sau brațului.

Cauzele principale care duc la durerea cervicală, dintre cele mai fregvente sunt suprasolicitările, poziția incorectă sau lovituri puternice în ceafă. Durerea cervicală poate fi cauzată și de artrită, traumatisme ale măduvei spinării, boli degenerative ale coloanei vertebrale. 

Principala recomandare a specialistului este efectuarea masajului în corcondanță cu schimbarea modului de viață. Dacă aveți un serviciu care implică suprasolicitări se recomandă de efectuat exerciții de relaxare, gimnastică de dorit Zilnic. 

Care sunt beneficiile masajului în zona cervicală?

Se recomandă de efectuat minimum 10 ședințe de masaj pentru un rezultat garantat. Nu se recomandă persoanelor care au tensiune arterială și intracraniană deoarece în timpul ședințelor de masaj și după de asemenea sîngele începe să circule mai rapid.

Persoanele care suferă de distonie  neurovegetativă de fapt ar trebui să trateze problemele cu coloana vertebrală deoarece sistemul nervos vegetatitiv , simpatic și parasimpatic este stric legat cu coloana vertebrală.