Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masajul Shiatsu

  • 10 April 2018

Shiatsu este un stil de masaj fondat în Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu noțiuni moderne de anatomie și fiziologie din medicina vestică. Este așa zisa  acupunctură fără ace. Shiatsu constă predominant în tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul în punctele de acupunctură. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberări neurocraniene și tehnici din masajul clasic suedez.
 

Un beneficiu  al masajului shiatsu este starea de relaxare fizică și psihica pe care o induce. Cînd se instalează stresul, fie el psihic sau fizic manifestările lui sunt interne, dar și externe la nivelul pielii și țesutului muscular. Drept rezultat, puncte specifice sau regiuni întregi devin dureroase, tensionate, sensibile sau îndurate. Medicina orientală a dezvoltat de-a lungul miilor de ani un sistem terapeutic care utilizează aceste puncte nu numai pentru diagnostic, ci și pentru tratament. Acupunctura și shiatsu controlează starea interna a organismului prin manipularea țesuturilor externe. Unii își vor pune poate intrebarea "cum funcționeaza shiatsu".

Această terapie se bazează pe acordarea de tratamente individualizate fiecărui pacient cu mare accent pe calitatea atingerii, stimulînd astfel sistemul imunitar și folosind abilitatea naturală de vindecare a corpului. Terapia este relaxantă datorită presiunii aplicate blînd, ajustată în funcție de persoană, pentru un confort maxim.
 

Beneficiile sunt multiple:
tratarea/ameliorarea durerilor de cauză osteomusculară și articulare – dureri de spate și de membre (sciatica, scolioza, etc.) , deblocarea articulațiilor întepenite, dureri de cap și migrene, sinuzsite, anxietate, depresie, stres, creșterea mobilității și eliberarea tensiunilor musculare, recuperare post-operatorie, disfuncții ale organelor interne, îmbunătățirea stării emoționale.

 

În cadrul clinicii SPA Therapy puteți beneficia de o cură de masaj Shiatsu, cu o eventuală programare la tel. 0687 77 290