Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Scapă de boli împreună cu noi: masajul visceral la Spa Therapy

  • 30 December 2015

Centrul de Masaj "SPA Therapy" este una dintre puținele instituții de profil din Republica Moldova care are dezvoltată ca terapie masajul visceral. Specialistul principal și fondatorul centrului este kinetoterapeutul Vladimir Colun, specializat în terapia viscerală și medicina alternativă. D-ul Vladimir Colun practică masajul de 12 ani și este unul dintre discipolii profesorului Alecsandru Ogulov, însușind tehnica masajului visceral la Școala profesorului Ogulov de la Moscova. 

De altfel, demn de redat în cuvintele proprii contextul în care d-ul Colun a intrat în contact cu profesorul Ogulov și cu terapia viscerală:

  • - Practicam masajul terapeutic de mai mulți ani și lucram cu pacienți cu diverse patologii și probleme, inclusiv celulita și durerile de spate, patologii ale articulațiilor sau dureri după naștere. De foarte multe ori, însă, reușeam să elimin doar durerile/simptomele patologiilor, care recidivau la anumite perioade de timp. Până când într-o zi, o pacientă  mi-a vorbit despre o doamnă din Orhei care tratează scolioza cu ajutorul masajului organelor interne și de atunci am devenit curios să cunosc mai bine legătura dintre organele interne și aparatul locomotor.

 

  • - Am căutat informație în toate sursele disponibile și l-am găsit pe profesorul Alecsandru Ogulov și Asociația Terapeuților Viscerali de la Moscova. Documentarea referitoare la terapia viscerală dezvoltată de către medici și kinetoterapeuți din toată lumea și, în mod particular, din spațiul ex-sovietic a însemnat pentru mine re-descoperirea tehnicilor masajului și altor metode alternative și eficiente de tratament.

 

  • - După aceasta am decis să merg neapărat la Școala lui Ogulov de la Moscova, pentru a însuși de la prima sursă tehnicile terapiei viscerale. Astfel, acum câțiva ani am mers la Moscova și am învățat etapizat toate treptele masajului visceral și, foarte important, am avut posibilitatea să practic masajul visceral împreună cu profesorul Ogulov. Am rămas foarte impresionat de seriozitatea și rezultatele tratamentului, cum este cazul unui copil de 9 ani diagnosticat cu diabet zaharat de tip II (trecut de o săptămână la terapia cu insulină) și care datorită masajului visceral a fost scos de pe insulină din prima zi de proceduri. Mulți alți pacienți cu diferite complicații se tratau și deveneau în ochii noștri altfel de oameni. Mai sănătoși, mai fericiți!

 

  • - Revenind acasă, la Chișinău, am început să practic masajul visceral și ventuzoterapia, iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. Eficiența tratamentului și rezultatele avute în tratamentul diferitor patologii, în special în tratamentul disfuncționalităților organelor interne, m-au motivat în continuare să studiez toate nivelele masajului visceral, inclusiv să asimilez terapii și practici conexe cum este terapia cu ventuze.

Masajul visceral a devenit în scurt timp una dintre cărțile de vizită ale Centrului nostru, din moment ce tot mai mulți pacienți și-au îmbunătățit mult sănătatea sau au scăpat de patologii considerate cronice. Cu ajutorul masajului visceral, practicat în Centru nostru, avem pacienți care au scăpat de steotoza hepatică, de pancreatite sau și-au îmbunătățit funcțiile organelor urogenitale.

Sfatul nostru: Pentru a vă simți împliniți și fericiți, investiți în sănătatea dumneavoastră. Masajul visceral este un început perfect pentru restabilirea sănătății dumneavoastră și, drept consecință, o cale sigură pentru realizarea viselor și dorințelor.

 

 
Dacă aveți întrebări puteți să le scrieți mai jos și noi vă vom răspunde cu plăcere!