Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Masajul zonei gulerului și efectele sale:

  • 24 December 2017

Masajul zonei gulerului și efectele sale:Există o serie de senzații neplăcute, pe care periodic fiecare dintre noi le simte, neștiind care este geneza lor și cum pot fi ele soluționate Este vorba de cefalee, dureri în zona cefei și umerilor ș.a.

 Ideal ar fi în acest caz, schimbarea modului de viață în unul sănătos, lucru mai greu de asigurat în condițiile unui trai alert pe care îl are societatea noastră.  Există totuși o soluție simplă în măsură să rezolve aceste probleme. Ne referim aici la masajul zonei capului și a gulerului. Chiar și o singură procedură elimină efectiv cefaleea și ameliorează oboseala.

Beneficiile masajului în zona gulerului țin și de normalizarea somnului  și creșterea randamentului de muncă.

Acțiunea mecanică asupra mușchilor gâtului și a umărului, le relaxează. Acest lucru ușurează oboseala și tensiunea; masajul imbunatateste circulatia sângelui în zona cervicală, care ajută la reducerea durerii în cazul edemului (aceasta este ceea ce se numește „ma batut curentul “) sau acumularea de acid lactic (după sarcini fizice considerabile); datorită faptului că mușchii gâtului se relaxează, aportul de sânge la creier se îmbunătățește. Acest efect ajută la ameliorarea durerii de cap și la normalizarea somnului; efectul asupra zonelor reflexogene situate în această zonă îmbunătățește funcționarea organelor interne; toate aceste efecte, în cele din urmă, îmbunătățesc bunăstarea generală, sporesc vitalitatea și capacitatea de a munci.

Desigur, eficiența masajului depinde în mod direct de profesionalismul persoanei care o realizează. Alegerea masseurului trebuie abordată în mod responsabil. Cu toate acestea, tehnica de a efectua masajul nu este deosebit de dificilă. Prin urmare, dacă îl puteți stăpâni bine, atunci veți avea ocazia să faceți masaj acasă. Zonele pentru zona gâtului și gulerului sunt utile nu numai pentru adulți, ci și pentru copii.

Este cunoscut faptul că aproximativ 75% dintre toți copiii de școală suferă de postura incorectă, iar 10% au un diagnostic de „scolioză“. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că birourile școlare nu sunt adaptate pentru a menține postura normală. Masajul ajută la corectarea posturii datorită aceleiași relaxări a mușchilor gâtului și a brațului umărului. În plus, eliminarea fenomenelor stagnante îmbunătățește memoria, atenția, îmbunătățește performanța (desigur, nu este o sesiune unică). Se crede, de asemenea, că efectul asupra zonelor reflexogene ale gâtului normalizează fundalul hormonal, care este deosebit de important pentru adolescenți.

Indicații pentru masajul regiunii cervicale.

Deci, aici este ceea ce este considerat a fi un indiciu pentru masajul regiunii cervicale: oboseala, tensiunea la nivelul gâtului și zona umerilor din cauza șederii prelungite într-o poziție ședință (muncă sedentară, de studiu); senzatii dureroase in regiunea spatelui si a gatului, daca au un caracter pur "muscular" si nu sunt asociate cu procese inflamatorii; osteocondroză cervicală; traumatisme ale gâtului și ale coloanei vertebrale cervicale (nu în perioada acută!); stilul de viață sedentar, inactivitatea; tulburări de somn, scăderea tonului general, scăderea nivelului de capacitate de lucru. Există, de asemenea, mărturii la copii: tulburări ale posturii, scolioză în stadiul inițial; distonie vegetativ-vasculară (efectul benefic este asociat cu efectul asupra zonelor reflexogene); tulburări hormonale (ca adjuvant).

Desigur, un astfel de masaj poate fi prescris nu numai în cazurile de mai sus. În general, dacă simțiți nevoia urgentă de a efectua un masaj al zonei gulerului, atunci nimeni nu are dreptul să refuze. Desigur, dacă nu aveți contraindicații la această procedură.

Despre contraindicații.

Contraindicațiile pentru masajul zonei gulerului includ următoarele boli și afecțiuni: boală hipertensivă cu cifre de tensiune arterială ridicată; Deficiență cardiacă decompensată; traumatism în gât într-o perioadă acută, răni; procese inflamatorii în gât, cap, partea superioară a spatelui; boli infecțioase de origine bacteriană, fungică; boală infecțioasă generală în perioada acută; instabilitatea coloanei vertebrale cervicale (poate duce la o deteriorare accentuată a stării); neoplasme în zona gulerului cervical; prezența neoplasmului malign,etc.

 

AUTOR