Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Medicamentele excepționale!

  • 03 August 2017

 

Medicamente excepționale!În medicina naturistă se consideră că alimentele sunt condensări de lumină solară care este „ păstrată” : fructe , legume, cereale, plante, în oleaginoase, boboase și în  produsele apicole. Fiecare dintre acestea este nu doar un aliment ci, în aceeași măsură, și un medicament. Iată câteva exemple:

 

 

1.Stafidele. Cele mai bune sunt cele obținute din struguri dulci, deoarece conțin de opt ori mai mult zahăr decît strugurii poaspeți. Glucoza e preluată direct de organism, căruia îi oferă energie și căldură. Stafidele pot fi consumate de convalescenți, bătrîni, copii și adulți în perioada de efort  intelectual sporit  (examene ). Aportul sporit de fier este indicat în anemiile feriptive. Deasemenea, stafidele au carecter bazic ( majoritatea alimentelor sunt acide și duc adesea la îmbolnăvire), oferind vitalitate și rezistență organismului.

 

 

2. Morcovii. Au efect diuretic, stimulează digestia, curăță stomacul și intestinele, sunt o sursă de căldură. Au un slab efect laxativ, ajută în hipertensiune ( ca adjuvant). Contribuie la formarea eritrocitelor, fortifică funcțiile creerului. Datorită carotinei ( una din sursele de vitamina A ), morcovii contribuie la eliminarea secrețiilor din nas, gură, tractul respirator și digestiv, ameliorează vederea. Catifelează pielea, conferindu-i luciu. Sunt o sursă bogată de calciu.

 

3. Grâul.  Este considerat “ un rege “ printre alimente, fiind printre puținele plante care oferă tuturor țesuturilor ( sânge, piele, nervi, mușchi, măduvă, oase) o mulțime de substanțe hrănitoare. Dintre cereale, grîul este cel mai ușor de digerat. Conține vitaminele A, B, E, G, substanțe minerale, proteine, alte substanțe vitale.

 

4. Mazărea. Vindecă bolile pieptului: tusea, fluidizează secrețiile. Consumată în exces are un efect constant, provoacă balonare ( acestea pot fi eliminate dacă la fierbere ți în timpul mesei se adaugă puțin coriandru și ulei  presat la rece). Conferă mulă energie, ajută la formarea mușchilor și a țesuturilor.

 

5. Coriandrul. Scade febra, stimilează pofta de mâncare, potolește setea, se utilizează contra vomei, a astmului ( ca adjuvant), a tusei, a bolilor provocate de paraziți. Întărește organismul și mai ales inima, liniștește crampele, vindecă polușia nocturnă. Îndepărtează excesul de secreții pulmonare, gazele abdominale.

6. Mierea. Este considerată hrana zeilor, fiind un nesecat izvor de energie. Conține fier, fosfor, calciu, sulf. Poate fi sdministrată atât bătrânilor, cât și nou- născuților. Este bună pentru inimă, gât ,plămînii, ficat, sânge ( are natură bazică).

          7. Polenul. Este stimulat, tonic, regulator perfect al funcțiilor digestive și intestinale (datorită antibioticului.