Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Secretele unui sîn frumos și sănătos

  • 28 October 2016

 

Tot mai multe femei în ultimul timp acuză dureri de sîn. Durerea poate fi descrisă ca o sensibilitate acută sau cronică a senzației de arsură, junghi, presiune sau durere. De obicei femeile acuză dureri de sîni la  palpare în perioada premenstruală și asta deoarece sînii sunt in strînsă legatură cu organele reproductive.

Sunt o serie de factori care provoacă durerile de sîni:

-hormonali.

-modificări cum ar fi accidentele, loviturile, intervențiile chirurgicale sau mastitele.

-sutienele prea strîmte pot fi considerate un factor primordial în dureri deoarece ele împiedică buna funcționare a sistemului limfatic ceea ce crează spazme la sîni.

-spazmarea mușchiului pectoral poate provoca durere.

-contraceptivele orale sau tratamente de infertilitate.

-vaccinele.

-în menopauză femeile acuză dureri de sîni.

-lipsa relațiilor sexuale.

-sîni de dimensiuni mari.

 

Care sunt beneficiile masajului la sîni?

-relaxează in profunzime țesutul sînilor.

-ajută la eliberarea tensiunii și spazmarea mușchilor pectorali.

-crește elasticitea pielii și o întinerește.

-stimulează vindecarea.

-previne formarea nodulilor.

-ajută la ridicarea sînilor oferindu-le fermitate.

-ajută foarte bine la provocarea lactație

-scoate durerile menstruale.

-ridică tonusul.

-sînul devine foarte moale și catifelat.

 

Masajul la sîni se recomanda femeilor care au o stare fizica normală. Este contraindicat de făcut atunci cînd persoana sufera de hipertensiune arterială, febră, dereglari grave ale sistemului respirator, dureri cronice ale inimii  dupa o intervenție chirurgicală sau în perioada alaptării.

Va-ți pus intrebarea de ce avînd o stare aparent normală a sănătății, cînd ajunge momentul să hrăniți bebelușul la sîn acest proces devine foarte dureros și poate nu se produce? Răspunsul este unul foarte simplu canalele blocate din jurul mamelonului nu permit producerea lactației și chiar toate toxinele care s-au adunat în corp de-a lungul timpului provoacă colici la copil și dureri insuportabile de sîn mamei. Pilulele contraceptive administrate un timp îndelungat, hemoragiile post-portum toate influențează  asupra lactației. De aceea se recomandă ca odată ce vă pregatiți pentru sarcina să faceți un curs de masaj la sîni pentru a stimula circulația sanguină și limfatică, pentru a elimina nodulii și de-a scoate toate blocurile energetice negative.

Se recomandă ca în perioada în care se face masajul de lucrat și cu terapia viscerală la organele genitale deoarece sînii sunt în strinsă legatură cu ele.

 
Dacă aveți întrebări puteți să le scrieți mai jos și noi vă vom răspunde cu plăcere!