Blog


Informatie utila despre lumea masajului

Sfaturi pentru cei care merg pentru prima data la un masaj!

  • 06 February 2018

Nu ai mai fost până acum la o ședință de masaj? Nu știi la ce trebuie să te astepți?  Iată  ce este bine să faceți și ce trebuie să evitați înainte de ședința de masaj.

MINCAREAAbțineți-vă de la o masa prea copioasă cu cel puțin o oră înainte de ședință. Procesul digestiv fură la propriu o bună parte din energie, iar acest lucru nu  vă permite să vă relaxați în timpul masajului! În plus, dacă poziția pentru masaj este pe burtă, senzațiile neplăcute nu se vor lăsa mult așteptate. Dacă vă este foarte foame înainte de ședință, puteți consuma o salată ușoară.

PUNCTUALITATENu întârziați! Viniți întotdeauna cu câteva minute înainte de a ora programată. Acest lucru îți va permite să îți revii după drum, să te acomodezi și să începi ședinșa de masaj cu un aer relaxat. În plus, dacă ați întârziat, timpul sesiunii poate fi scurtat.

PREGĂTIREA PSIHOLOGICĂÎncercați să vă relaxați psihologic înainte de sesiune,  meditați, respirați adânc, faceți abstracție de gîndurile care vă apasă. IMPORTANT: nu consumați alcool! Fie și în doze mici,  acesta  va reduce efectul terapeutic al masajului.

ACCESORIIRenunțați la accesori,  în special la coliere și brățări - acestea pot împiedica procedurii la care sunteți supus..

DEODORANTURI SI PARFUMURIAlegeți cu modestie parfumul, sau renunțați la el cu desăvîrșire. Nu poți ști dacă maseurul nu este alergic. masseur poate avea alergie. Alege un deodorant fără miros.

RACEALA SI GRIPARenunțați la masaj în timpul unui episod de boală. Se crede greșit că masajul poate să îmbunătățească starea de sănătate de exemplu în timpul gripei. De fapt, se întîmplă exact invers - masajul încălzește corpul îmbunătățind astfel circulația sângelui,ceea ce poate servi drept factor în răspândirea infecției și a inflamației. Mai mult decît atît, nu se admite frecventarea locurilor publice în timpul episoadelor virale, pentru a nu răspîndi infecția.

 

AUTOR