Ce este masajul Neurosedativ? Importanța , tehnici și recomandări!
Masajul NEUROSEDATIV - este o tehnică specială folosită în diminuarea stresului, depresiei, insomniei și agitației!
Tehnica include mai multe secțiuni care sunt responsabile pentru diferite niveluri de expunere la țesuturi. În primul rând, efectul apare prin principalii analizatori ai simțurilor asupra sistemului nervos central.
Acest tip de masaj este o tehnică originală a celebrului profesor Enrique Castells Garcia. Conduce Institutul de Terapie Manuală „INMASTER”. Acest institut este situat în Spania, în Barcelona.
În prezent, INMASTER este una dintre cele mai cunoscute școli de masaj din Europa și America. Trebuie menționat că tehnicile protejate de drepturi de autor ale lui Enrique Castells Garcia au făcut o adevărată revoluție în lumea masajului.
Masajul neurosedativ este utilizat pentru a combate stresul emoțional. Efectul său este îndreptat către sistemul nervos. Drept urmare, masajul afectează, de asemenea, funcții vitale ale corpului uman precum: respirația, ritmul cardiac, tonusul muscular etc.
Dacă este necesar, folosind această tehnică, un specialist este capabil să reducă chiar și activitatea emisferei dominante a creierului pacientului de ceva timp. Acest lucru vă permite să îl ștergeți de informații negative. După o ședință de masaj, pacientul observă o îmbunătățire semnificativă în activitatea tuturor organelor, precum și o ridicare creativă.
În timpul sesiunii, clientul poate adormi. În timpul masajului, apare o anumită echilibrare a emisferelor cerebrale.
Tehnici de masaj neurosedativ:
Masajul neurosedativ se face de obicei separat pe față și corp. Dar poate fi inclusă și în masaje de alte tipuri ca una dintre componente. Numărul tehnicilor de masaj este foarte mare. În plus, aceste tehnici pot fi combinate. Diferența dintre masajul neurosedativ și alte tehnici poate fi numită faptul că ar trebui să se bazeze pe structura liniilor continue. Mișcările terapeutului de masaj trebuie să fie uniforme, menținând în același timp un ritm uniform de mișcare.
Principalele componente ale acestei tehnici de masaj sunt trecerile, fricțiunile (mângâierea) și unele tehnici auxiliare. Acestea includ, de exemplu, tekleteos - fracția degetului sau duș. Frământarea nu se face. În tehnologie, există concepte precum distanțe de expunere scurte, medii și lungi.
Se folosesc tehnici de inducție a transa kinestezice, inclusiv treceri, lovituri alternative și lucru simultan la membre opuse. Toate acestea provoacă asocieri subconștiente cu „stimularea tactilă timpurie” - atingeri materne ale copilului.
Senzațiile slabe, monotone și care se schimbă lent pot relaxa o persoană cât mai mult posibil. În același timp, starea sa funcțională se îmbunătățește, apar experiențe emoționale vindecătoare.
Cui i se recomanda masajul neurosedativ ?
Această tehnică de masaj este proiectată pentru a lucra cu persoane sub stres prelungit. Stresul are un efect negativ asupra stării generale a organismului.
Putem spune că masajul neurosedativ este indicat absolut tuturor. Nu are contraindicații și este foarte util oricărei persoane, indiferent de sex și vârstă. După cum știți, în lumea modernă oamenii sunt foarte susceptibili la stres. Acest lucru este valabil mai ales pentru locuitorii din orașele mari. Muncesc din greu și experimentează stres psihologic aproape zilnic.
Dar este recomandat în special acelor persoane care dețin funcții responsabile, a căror activitate este legată de nevoia de a lua decizii rapide, non-standard. Este foarte bine să faci masaj neurosedativ și pentru lucrătorii creativi, persoanele cu un grad scăzut de toleranță la stres și cei care pur și simplu se iubesc pe ei înșiși și pe corpul lor.
Pentru ce se utilizează?
În primul rând, masajul neurosedativ este tehnica utilizata pentru a elimina stresul psiho-emoțional și consecințele acestuia, care includ fenomene destul de comune, cum ar fi iritabilitate crescută, apatie, depresie, tulburări de somn și oboseală cronică.
Această tehnică de masaj ajută, de asemenea, la tratarea anumitor boli psihosomatice: hipertensiune arterială, angină pectorală, ulcer gastric, diabet, boli de piele etc. De asemenea, este utilizat pentru durerile de cap și potența afectată.
Masajul neurosedativ îmbunătățește rezistența organismului la stres, crește capacitățile de adaptare ale organismului. Există o sincronizare a activității electrice a ambelor emisfere ale creierului. În același timp, activitatea emisferei dominante scade. În plus, acest tip de masaj duce la stimularea centrelor de plăcere din creier, care sunt responsabile de producerea de endorfine. Aceste substanțe au efect anti-stres.
Ședințele oferă o oportunitate de a face față eficient problemelor.
Dacă vrei să fii un specialist bine pregătit, să cunoști toate secretele unui masaj perfect, să fii în continuă studiere, să îți perfecționezi cunoștințele, să fii informat și instruit conform standardelor internaționale, vino la Școala de masaj din Chișinău , unde vei căpăta cunoștințe vaste în domeniu, aplicându-le în practică.
Pentru mai multe detalii contactați-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59.