Cum se efectuează Corect Masajul cu miere?
Masajul cu Miere de Albine.
Masajul se va efectua cu miere naturală, cu adaos de uleiuri volatile (esențiale). La o lingură de miere: 2-3 picături de ulei esențial, se amestecă, apoi se aplică pe spate un strat de 2-3 mm.
Tehnica:
- Netezire cu degetele și pieptenele, longitudinal și transversal;
- Evantai: mare; mic;
- Undele ;
- Evantai și unde vibratorii;
- Degetele;
- Vibrația:
- Tapotamentul (simplu, zigzag),
- Pumnirea (simplă, zigzag),
- Ciupitul (simplă, zigzag),
- Ploița.
După efectuarea masajului, zona se va spăla cu prosopul umed (apă fierbinte), apoi se va realizează contrastul - rece/fierbinte de 2-3 ori cu presiuni pe zona spatelui.
*** N.B. Obligator, înainte de a realiza masajul cu miere se va realiza o testare la alergie. Pentru aceasta, se va aplica o cantitate mica de miere în zona articulaţiei cotului, partea anterioară în apropiere de cot. Se va lasă sa acţioneze cu pielea timp de 10-15 minute. Dacă nu vor apărea iritaţii, înroşire, mâncărime etc. se va trece la masajul propriu-zis. Dacă apare iritații, înroșiri, mâncărime etc, atunci se șterge mierea de pe porțiunea dată și se administrează pastilă pentru alergii !!!***
Masajul cu miere, efectuat corect, nu va provoacă vînătăi și durere!
După o perioadă de 10-15 min, masajul cu miere lasă o emulsie groasă de culoare alb-surie în dependență de miere (toxine depozitate).
Indicații:
- Celulită,
- Scolioză,
- Artrită,
- Radiculită,
- Miozită,
- Nevrită etc.
- Contraindicații:
- Alergii,
- Tumori,
- Boli de piele și sînge,
- Răni deschise,
- Hemoragii de orice localizație,
- Hipertonie,
- Boli cardiovasculare și renale.
Efecte:
- Scrab natural (piele catifelată),
- Curăță pielea,
- Deschide porii,
- Nivelează stratul celular adipos,
- Înlătură toxinele,
- Relaxează mușchii,
- Activează circulațiile sangvină și limfatică etc.
** Masajul cu miere este un detoxifiant puternic, tonifică si revigorează organismul în ansamblu. Actiunea lui se manifesta asupra intregului organism, deşi este cu precadere aplicat zonei spatelui, braţelor si umerilor. Acest masaj presupune aplicarea miraculosului produs natural pe piele si prin acţiunea controlată a mişcărilor de masaj, specifică acestui tip de masaj, activează anumiţi centri nervoşi, corespondenţi organelor vitale. Rolul acestui masaj este cel de stimulare a organismului, deblocarea sistemului limfatic, creşterea afluxului de sânge la nivelul segmentului lucrat, aducandu-se, in acest fel, o mare cantitate de substanţe nutritive la nivelulul coloanei vertebrale, ce va crea ulterior o senzaţie excepţională de confort si mobilitate.***
Efectul masajului cu miere la nivel, Osteoarticular, cât si la nivel muscular, il recomandă ca un bun remediu in puseele inflamatorii, generate de reumatism si boli degenerative, la meteosensibili, dar, mai ales, este recomandat ca metodă profilactică (de prevenire) dar si de tratare (în faza de inceput) a stărilor ce preced răcelile, masajul cu miere, stimuland foarte mult eliminarea masivă a toxinelor din organism.
Masajul cu miere stimulează cresterea imunitatii si crează o stare relaxantă si de bună dispozitie, fiind un masaj generator de sănătate.
Efectul mierii la nivel local este de eliminare rapidă a impurităţilor cât si al toxinelor, hrănirea capilarelor inlăturarea radicalilor liberi şi incetinirea procesului de îmbătrânire al pielii.
Masajul cu miere este recomandat de 2 ori pe săptamană in sezonul rece, cu precădere şi săptămânal in celelalte sezoane. Poate fi efectuat si copiilor, stimulând creşterea acestora , stimularea imunităţii cât si indepărtarea durerilor de la nivelul spatelui (poziţii vicioase, scolioze, cifoze).
Beneficiile masajului cu miere de albine:
- Masajul cu miere de albine se realizează pe spate, picioare, fese, coapse, abdomen, mâini si faţă.
- Masajul cu miere de albine ajută la scăderea în greutate, dar şi în combaterea celulitei, datorită elementelor active componente, mineralelor şi vitaminelor. În timp, prin masaj, se va obţine un corp superb, cu pielea frumoasă, fără aspect de coajă de portocală, cu muşchii tonifiaţi.
- De asemenea, prin masaj, se curaţă pielea de celule moarte şi, astfel, se elimină toxinele şi se îmbunătăţeste aspectul acesteia. Încă după prima şedinţă de masaj se vor simţi si vedea rezultatele, pielea va deveni mai moale, mai netedă, fină si strălucitoare.
- În timpul masajului corpul se relaxează, muschii se detensionează, circulaţia sângelui se imbunătăţeşte, se stimulează sistemul limfatic si metabolismul.
- Mierea de albine ajută în tratamentul inflamaţiilor, erupţiilor cutanate, a rănilor şi arsurilor de pe piele, ea având proprietăţi antiseptice si vindecătoare foarte bune.
- Mierea de albine este absorbită foarte usor în piele, deoarece are un conţinut de 20% apă, ea hidratează pielea, o hrăneşte, o saturează cu minerale si vitamine.
- Persoanele, care suferă de acnee pot folosi cu încredere măştile cosmetice cu miere de albine, deoarece ajută în vindecarea acestei afecţiuni.
- Cei care suferă de insomnie pot face un masaj cu miere de albine pe frunte sau pe toata faţa.
- Masajul cu miere de albine este un bun remediu pentru consolidarea sistemului imunitar al organismului. De asemenea, normalizeaza tensiunea arterială şi scade riscul de a suferi de infecţii, deoarece vitaminizeaza şi mineralizeaza corpul, îi creste rezistenta.
Masajul cu miere de albine:
Pe faţă: Se curăţă tenul de machiaj, se aplică un strat subţire de miere de albine şi se lasă să acţioneze o perioadă de 15 minute. Mierea se aplică uşor, cu pernuţele degetelor, prin tamponare. Prin acest procedeu se face un masaj uşor asupra tenului, care ajută la eliminarea toxinelor de pe pielea feţei şi la hrănirea straturilor ei interioare. În final, se clateşte faţa cu apă calduţă. Se poate folosi miere de albine lichidă sau zaharisită.
Pe corp, pentru eliminarea celulitei: Se aplică o cantitate suficientă de miere de albine pe mâini si se face un masaj pe piele, în zonele cu celulită, în sensul acelor de ceasornic. Masajul se face timp de 15-20 de minute, usor la inceput apoi se creste viteza treptat, astfel, încât la un moment dat apare o senzatie uşoară de ardere, ceea ce arată că a început procesul de distrugere a celulelor adipoase. În final, se clăteşte pielea cu apă calduţă.
Dacă vrei să fii un specialist bine pregătit, să cunoști toate secretele unui masaj perfect, să fii în continuă studiere, să îți perfecționezi cunoștințele, să fii informat și instruit conform standardelor internaționale, vino la Școala de masaj din Chișinău, unde vei căpăta cunoștințe vaste în domeniu, aplicându-le în practică.
Te așteptăm cu drag la adresa: or. Chișinău, str. Alba-Iulia 75/15.
Pentru mai multe detalii contactează-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59.