Terapie cu Ventuze – ce este, de unde , timp, rol, beneficii, efecte, contraindicații.

Terapie cu Ventuze – ce este, de unde , timp, rol, beneficii, efecte, contraindicații.
Terapie cu Ventuze – ce este, de unde , timp, rol, beneficii, efecte, contraindicații.

Terapia cu ventuze a fost discutată mai întâi în manuale medicale vechi din lumea occidentală și a fost descrisă ca o practică medicală folosită de egipteni. Terapia cu ventuze este o formă alternativă de medicină,  se folosea cu ajutorul unor coarne goale de animale și.a fost o metodă utilizată pentru a trata mușcături de șarpe și leziuni ale pielii. Se presupune că această metodă elimină toxinele din corp. Aplicarea ventuzelor de-a lungul anilor a evoluat de la utilizarea coarnelor de animale la ceașca de bambus și apoi la ceașca de sticlă, așa cum se folosește și astăzi. Ventuzele de terapie pot fi de asemenea fabricate din materiale de lut și de silicon care pot rezista expunerii la temperaturi ridicate în timpul procesului de încălzire.

Ce sunt ventuzele?

Ideea de bază care se află în spatele terapiei cu ventuze este de a plasa cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sângele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare. Chinezii practicieni tradiționali discută diferite zone, sau meridiane, ale corpului care sunt folosite pentru a transfera energia. Ei cred că fiecare organism are douăsprezece meridiane diferite și tratamentul poate fi aplicat fiecărui meridian pentru o multitudine de motive.

Deși folosită de mai multe civilizații și culturi, independent una de alta, terapia cu ventuze a rămas cunoscută ca fiind o practică tradițională chinezească, fapt datorat utilizării ei și astăzi în zona asiatică, dar și a filosofiei ce stă la baza ei. Ca toate celelalte terapii și practici tradiționale chinezești, este de a debloca spasmele musculare.

Cum funcționează, timpul, aplicare terapia cu ventuze?

Terapia constă în aplicarea, de obicei pe spate, a unor ventuze (recipiente mici realizate din sticlă, plastic, bambus, ceramică sau metal),  sunt preferate cele din  plastic sau sticla pentru că sunt mai practice și permit terapeutului să vadă ce se întâmplă cu pielea pe parcursul tratamentului.

Sunt puse câteva ventuze (nu există un număr standard), iar pacientul rămâne o perioadă de timp cu ele pe spate între 5 și 15 minute, alte zone pina 20-30 min. Pielea începe să se „umfle” și să se înroșească în interiorul ventuzei, ca urmare a sucțiunii exercitate de aceasta. După îndepărtarea ventuzelor, pe piele rămân semne vinete, pentru că vacuumul creat determină ruperea vaselor capilare.

Prin sucțiunea creată asupra pielii, terapeuții susțin că ventuzele ar favoriza deschiderea porilor, ar antrena eliminarea toxinelor din organism și ar  elibera spasmele musculare.

Contraindicatii?

Pentru aplicarea oricarei tip de ventuze este necesar de a verifica zona, pe locurile date nu trebuie sa fie rani deschise, alunele ,cosuri,fracturi,febra(mai mare de 37,5).O importanta foarte mare in aplicarea ventuzelor o are Terapeutul el si numai el poarta raspunderea de rezultatu  terapiei cu ventuze,iata de ce este necesra de ale studia minutios,si aplica cu atentie.

Să cercetăm cele ce s-au petrecut, să cunoaştem cele prezente, să aplicăm cele învăţate.

Sa fim de folos,nu folositi.

Autor: Andrei Guriță-terapeut.

Distribuie postarea:
{{ cartCount }}